Veganske såper til hjemmet


I dag har jeg vært på Life i Drammen og handlet såper til hjemmet. Vaskemiddel, tøymyknet, håndsåpe og shampoo, og alt vegansk! For dere som lurer på hva jeg mener med vegansk såpe og ikke bare vegansk mat, så er vegansk såpe (eller produkter generelt)  såpe som ikke inneholder dyreprodukter og er heller ikke testet på dyr. Dette er noen av flere veganske produkter de hadde på Life, men jeg valgte de billigste jeg kunne finne.
Håndsåpe fra Sonett som lukter lavendel, prisen er 164 kr for 1 liter. Tøymykner fra Ecover som lukter "under the sun" (veldig god lukt), prisen er 57 kr for 750 ml. 

Shampoo fra Sante med lukt av appelsin og kokos (himmelsk lukt), prisen er 179 kr for 950 ml. 

Vaskemiddel fra Sonett, prisen er 209 kr for 2,4 kg. 
 

Hvorfor velge veganske produkter over andre ikke-veganske produkter?
Det finnes flere grunner til å velge et vegansk produkt over et annen. Hovedgrunnen til at jeg velger å betale litt ekstra for en såpe er fordi jeg vet at det ikke er noen levne vesner som har blitt utnyttet slik at jeg skal kunne f.eks. vaske håret mitt.
 Dersom det er produkter (skjønnhetsprodukter) må først bli testet på dyr for å se om de reagerer på produktet, mener jeg det kanskje ikke er det beste å smøre utover ansiktet mitt. 

En annen grunn til å velge vegansk er at disse produktene ofte (ikke alltid) er renere. Med renere mener jeg at jeg klarer faktisk å forstå hva produktet inneholder uten å måtte google over halvparten av ingrediensene (og fortsatt ikke bli noe klokere om hva ingrediensen egentlig er). Rene oljer og naturlige ingredienser blir ofte brukt for å lage de ulike produktene.

En tredje grunn er at jeg vet at pengene mine går til selskaper som har gode verdier. Jeg handler med god samvittighet når jeg vet at de jeg kjøper fra jobber for en mer bærekraftig verden og alle dyr kan leve i fred og ro. Mange av de veganske skjønnhetsproduktene forpakninger laget av resirkulert materiale, som f.esk. på Lush (dette gjelder så klart ikke absolutt alle veganske produkter, men mange jeg har sett).      

 

Håper dere ønsker å bytte noen, hvis ikke alle produkter i skapene hjemme, til noen veganske produkter.

 

- Fernanda


#vegansk #vegan #vegasksåpe #såpe #hjem #rent #plantebasert #veggis #plantebasertsåpe #tøymykner #vegansktøymykner #veganskhåndsåpe #veganskvaskemiddel #veganskshampoo #vegetar #ikketestetpådyr #crueltyfree #veganskhjem #ecover #sante #sonett #vaskemiddel #shampoo #plantebaserthjem #grønthjem #veganhouse #vegetarisk

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

StudentVeganeren

StudentVeganeren

21, Drammen

Hei, alle! Jeg er en jente på 21 år som elsker mat! Jeg er veganer, og på denne plattformen skal jeg dele med dere mine oppskrifter og tips.

Kategorier

Arkiv

hits