Grønnnsakswok


//oppskrift etter bildene

Grønnsaker er godt for deg, og det vet vi alle, men det er ikke alltid lett å spise godt OG sunt. Her er en oppskrift som gjør det enklere å spise grønnsaker og som smaker godt. En enkel grønnsakswok som tar minimalt med tid å lage. Denne oppskriften kan selv en nybegynner lage uten problem. Det er enkelt å tilrettelegge oppskriften til egne smaker og behov, det er bare fantasien som kan sette grenser for hva du kan ha oppi woken. Et tips: lag litt ekstra så har du til lunsj neste dag. 




 

Porsjoner: ca 4 

Tid: 45 min

Ingredienser:
2 røde chilli
1 tommel ingefær 
3 fedd hvitløk
2 shalottløk
1/2 brokkoli
5 medium store sjampinjong 
1/2 squash
2 gulrøtter
1 stor pak choi
5 ss vegetarisk østerssaus
200 g rødbete-nudler (eller annen type nudler uten egg)
Peanøtter til topping (kan sløyfes)
Vann til steking

Fremgangsmåte: 
1. Finhakk hvitløk, ingefær og chilli (ta vekk steinene i chillien dersom du ikke ønsker at det skal bli sterkt) og stek i ca. 2 min. Jeg bruker vann til å steke med istedenfor olje. 
2. Kutt opp gulrøtter og brokkoli (med stilken) og stek sammen med hvitløken, ingefæren og chillien. Stek i ca. 5 min. 
3. Kutt resten av grønnsakene og stek med det andre.  Tilsett også østerssaus. La dette steke i ca. 5-10 min. 
4. Kok nudlene slik det står på pakken.
5. Ta de ferdigkokte nudlene sammen med grønnsakene.

4. Server! Gjerne topp med peanøtter og ha soyasaus i om ønskelig. 

- Fernanda


#vegetar #vegetardag #veganer #kjøttfri #kjøttfrimandag #vegansk #vegetarisk #sunt #sunnmat #platebasert #plantemat #wok #mat #middag

4 kommentarer

Victoria Larsen

22.05.2017 kl.16:14

Ser kjempe godt ut! :)

StudentVeganeren

22.05.2017 kl.16:26

Victoria Larsen: Tusen takk! Håper du vil prøve den :)

elisebr

22.05.2017 kl.16:42

Så godt det så ut! :)

StudentVeganeren

22.05.2017 kl.17:01

elisebr: Takk! :)

Skriv en ny kommentar

StudentVeganeren

StudentVeganeren

21, Drammen

Hei, alle! Jeg er en jente på 21 år som elsker mat! Jeg er veganer, og på denne plattformen skal jeg dele med dere mine oppskrifter og tips.

Kategorier

Arkiv

hits