Cronometer
Hei! I dag ønsker jeg å vise dere en side som kan hjelpe alle å få i seg nok av alle næringstoffene man trenger i løpet av dagen. Mange tenker at man vil være underernært med et vegetarisk eller vegansk kosthold, men dette er ikke nødvendigvis sant. Så klart kan det være noen vitaminer man må være ekstra obs på å få nok i seg, men det lar seg egentlig enkelt gjennomføre i et vegansk og vegetarisk kosthold. Cronometer er et hjelpemidel for å se at man får i seg nok av alle næringstoffene man trenger, og se hva man budre spise mer/ mindre av. Du kan bruke det gratis på en hvilken som helst nettleser, ved å gå inn på cronometer.com og lage seg en bruker. Det er også en app, men denne koster 33 kroner (noe jeg syns det var verdt å bruke 33 kr på). 

Personlig har jeg klart å få et mye mer variert kosthold og fått i meg flere vitaminer og mer vann enn tidligere. Det man gjør er å legge inn maten man spiser og trening. Cronometer finner ut hvor mye du mangler av ulike nærnigstoffer ut fra informasjonen man plotter inn. Man kan endre hvor "grensen" settes på hvor mye man skal ha av de ulikenæringstoffene, slik at det passer til deg personlig. Den viser også kaloriforbruk og kaloriinntak som er fint, men personlig så er jeg ikke så opptatt av dette. 

 


Her kan man se det jeg har plottet inn alt av trening og det jeg har spist 7.mai og kan se jeg hadde fått i meg 98 % av dagens næringstoffer i løpet av dagenPå toppen av siden viser den de "viktigste" næringstoffene og hvor mye jeg fikk av hver.Den regner også ut hvor mye energi man har forbrent (orange), hvor mye proteiner man har fått i seg (grønn), karbohydrater (blå) og fett (rød). 
Her kan dere se at jeg fikk i meg for mye B3 i løpet av dagen, men for lite vitamin D.

 


Cronometer ser også på utvikling gjennom uken, månden eller så lenge du har brukt siden.

 

Håper dere ønsker å teste den ut, har hvertfall hjulpet meg til å spise bedre. Jeg vet som student, så blir det ofte enkle og ikke alttid så sunne løsninger, men cronometer hjelper meg å spise sunnere alternativer. Et enkelt og godt hjelpemiddel som vil passe på at man får i seg alle næringstoffene man trenger i løpet av dagen. 

- Fernanda


#vegansk #vegetar #cronometer #kosthold #veggis #næring #ernæring #sunt #hverdag #trening #vegan #veganer #planebasert #student

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

StudentVeganeren

StudentVeganeren

21, Drammen

Hei, alle! Jeg er en jente på 21 år som elsker mat! Jeg er veganer, og på denne plattformen skal jeg dele med dere mine oppskrifter og tips.

Kategorier

Arkiv

hits