Daddelkuler


//oppskrift etter bildene

Disse daddelkulene er noen perfekte små energibomber! En mettende og søt kule som er lett å ta med seg uansett hvor du skal. Enten du skal på tur eller på shopping så er disse perfekte som et lite mellommåltid. Kan også enkelt tas med på skolen og spises til lunsj.



Tid: ca. 1  time

Porsjoner: ca. 23 kuler (se størrelse på bildet) 

Ingredienser:

Daddelkuler:

  • 350 g steinfrie dadler 
  • 3 ss kokosmasse
  • 110 g hasselnøttene
  • 3 ts kokosolje (eller annen nøytralolje)
  • 50 g havregryn
  • 2 ss kakaopulver

Pynt:

  • 100 g mørk vegansk sjokolade
  • 100 g hvit vegansk sjokolade
  • Ønskelig mengde kakaopulver 
  • Ønskelig mengde kokosmasse

 

Hvordan:

  1. Ha nøttene, havregrynet, dadlene, kokosmassen og kokosoljen i en kjøkkenmaskin.
  2. Blend alle ingrediensene til du får en formbar masse (tips: dersom det er for tørt tilsett litt ekstra olje eller dadler).
  3. Form massen til kuler med hendene og legg på en tallerken eller fat.
  4. Legg dadlene i fryseren i 10 min, for at det skal være lettere å dekke i sjokolade senere.
  5. Smelt sjokoladene hver for seg i vannbad.
  6. Dypp dadelkulene i mørk og/ eller hvit sjokolade (tips: kan også f.eks. dekkes med kokosmasse eller kakaopulver).
  7. Legg de sjokoladedekkende dadelkulene på et bakebrett med bakepapir. Dryss over kokosmasse (obs: gir ekstra kokossmak for de som ønsker det) på de med mørk sjokolade og dryss kakaopulver på kulene med hvit sjokolade.
  8. Legg brettet med de ferdige kulene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet
  9. Server, spis og nyt! 

- Fernanda


#Vegansk #vegan #veggismat #vegetar #vegetarianer #dadelkuler #mat #lunsj #student #studentmat 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

StudentVeganeren

StudentVeganeren

21, Drammen

Hei, alle! Jeg er en jente på 21 år som elsker mat! Jeg er veganer, og på denne plattformen skal jeg dele med dere mine oppskrifter og tips.

Kategorier

Arkiv

hits