Film-inspirasjon


Hei, alle sammen!

I dag vil jeg anbefale tre filmer som kan inspirere til å blant annet kutte ned på kjøttforbruk, spise sunnere og få et nytt syn på dyr. Tre filmer som har hjulpet meg personlig til å bli (og holde meg som) veganer!

Den første filmen er Cowspiracy. Denne dokumentarfilmen er en av filmene som viser hvor ødleggende kjøtt- og meieriindustrien er for miljøet og hvordan disse industrienes makt påvirker informasjonen mennesker i verden får om miljøproblemene. Hvordan er kjøtt- og meieriindustrien med på kuttingen av regnsskogen, hvor mye vann sparer man på bare å ikke spise en kg kjøtt og hvor mye forurenser transport sektoren i forhold til kjøtt- og meieriindustrien? - Dette får du svar på i denne filmen på en spennde reise rundt i verden. 

Den andre filmen er Fat, Sick and Nearly Dead. Filmen er en inspirasjon for å se hvor stor påvirkning plantebasert kost har for helsen. Denne filmen handler om en mann som er syk og overvektig som skal gå over til en juice-faste i 60 dager. Dette vil si at han bare kan drikke juice i disse 60 dagene, og ikke noe annet (altså kan ikke spise fast mat). Her kan man se en fantastisk stor endring i hans livskvalitet og helse. Vi kan også se at han ikke bare endrer sin egen livskavlitet, men han endrer flere sine liv til det bedre. Grønnsaker og frukt sin påvirking på helsen kan du se her og inspirerer deg til å spise sunnere.


 

Den tredje filmen er Blackfish. Dette er en rørende film som handler om spekkhoggere sine liv i SeaWorld (i USA). Her kan vi se hvordan dyr sine liv blir påvirket når de blir tatt til fangeskap for å underholde mennesker. Man ser ikke bare på livene til spekkhoggerne, men også livene til de som har jobbet med spekkhoggerne i SeaWorld. Her får vi høre om hvor store konsekvenser et slik fangeskap har for dyrenes helse og psyke, og om menneskers liv går tapt som en konsekvens av dette. En gripende, trist og inspirerende film som vil endre sitt syn på fangeskap av alle dyr.   

Håper dere fikk inspirasjon til filmer å se på fredagskvelden (eller hvilken som helst kveld). Tips: alle disse filmene kan du se på netflix.

Har dere noen andre  filmer som har inspirert dere? - skriv det gjerne til meg i en kommentar! 

- Fernanda


#Vegan #Veganer #Veganerblogg #Vegetar #Film #Cowspiracy #Blackfish #Fatsickandnearlydead #veggisinspirasjon #inspirasjon #dokumentar #dokumentarfilm #filminspirasjon

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

StudentVeganeren

StudentVeganeren

21, Drammen

Hei, alle! Jeg er en jente på 21 år som elsker mat! Jeg er veganer, og på denne plattformen skal jeg dele med dere mine oppskrifter og tips.

Kategorier

Arkiv

hits